Wednesday, November 24, 2010

Rainbow Marble Pudding


Ni teknik tuang bertindan @ berselang seli .... biasa ler, org baru belajar teknik2 ni mesti ada yg 'ter' kat sana sini .....


 Ni  dgn teknik yg sama cuma dicondongkan acuan.. hasilnya mcm lava gunung berapi yg mengalir ... hmmm..ok jg!!


Kesimpulannya: tak kisah mcmana rupa time tuang kat acuan tu, bila dah dipotong ... hahhh CANTIKNYA !!!!!!


Cantik Rupa, Cantik Rasa ...  PERFECT !!!!
NAK RESEPI ???  Boleh .... Anyway, nak ucapkan terimakasih pd Pn Yatie atas resepi ni .... Moga bisnes beliau bertambah maju sbb memang patutpun ..... SEDAP !!!

RAINBOW MARBLE PUDDING

Bahan2:
1 bungkus agar (+-13 gram 1 pek) >  saya guna yg serbuk, warna putih @ clear colour
675 ml air
225 gm gula pasir
65 gm mentega
4 bj telur
1/2 tin susu cair
1 sd mkn tpg kastard
1 sd mkn serbuk koko di campur sedikit sj air
1 sd teh vanilla
Bbrp pewarna (ikut suka hati anda)

Cara:

1.  Masak agar2, gula dan air sehingga mendidih.
2.  Sementara tunggu didih, dlm bekas lain pukul telur, susu cair dan tepung kastad. Tapiskan.
3.  Masukkan bahan no. 2 kedlm agar2 yg tlh didih td.
4.  Masukkan vanilla dan mentega serta kacau rata.
5. Bahagikan pada 3 bhg (koko, kuning & merah). Part ni anda boleh bahagikan ikut warna pilihan anda.
6. Anda boleh guna teknik tuang berselang seli atau teknik lava gng berapi tadi ... hasilnya lebih kurang jer..
    Yang penting sedap ... lbh best didinginkan ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...